2021-03-02 14:00
Yleisurheilu

Valmentajien yhteispalaveri - muistio

Neljäs valmentaja palaveri ma 12.4.2021 klo 20-21

Keskustelu esityksiä
- Seuran viestiharjoitus la 17.4. aikataulu ja yhteiset harjoitteet.
- YAG kisamatka Lappeenranta 23.-25.7.2021. Urheilija majoitus olisi koulumajoitus, miten valmentajat? Ja ketä valmentajia on lähdössä mukaan?
- Ouluhallilla on yleisurheiluvuoroa jatkettu koko huhtikuulle aina 2.5.2021 saakka. 3.5. alkaa pyöriä yu-vuoro Raatin Stadionilla. Toukokuussa mahdollista saada yu-vuoroa edelleen Ouluhallilta, koska kaikki kevään tapahtumat on peruttu. Pyydetäänkö yu-vuoroa nuorille myös kesäkuukausille vai keskitetäänkö harjoittelu Raatin Stadionille? Huippu-urheilijoilla vapaus harjoitella myös hallilla.
 

Kolmas valmentaja palaveri ma 29.3.2021 klo 20-21
Paikalla: Antti Haapalahti, Eila Maunu, Enna Hassinen, Jessika Raudaskoski, Jouko Hassi, Hanna Uusitalo, Heikki Aura, Heikki Kukkonen, Pertti Purola ja Sini Oikarinen

Juteltiin Pyrinnön yhteisten viestiharjoitusten toteuttamisesta. Rajoitukset pitää ottaa huomioon, joten joukkueet olisivat ensimmäisellä kerralla eri aikoina. Ensimmäinen harjoitus on Ouluhallilla, jatkossa harjoitukset Raatin Stadionilla.
1h viestiharjoitus, jossa keskitytään kapulan vaihtoon. Harjoitukset keskitetään yu-vuoron sisälle, niin että nuoremmat aloittavat klo 10 tai klo 11. Jouko ja Heikki tekevät aikataulun.
Mietitään harjoitteet ennakkoon, niin että kaikki tekevät periaatteessa samanlaisen harjoituksen.

Seuraavaksi juteltiin kesän kilpailuista. Sisuviesteihin 12.6.2021 lisätään N/M 17 sarja mukaan, näin stadion varaus säilyy alle 18v.
Ratakauden avauskisan juoksumatkoista Heikki tiedusteli kommentteja valmentajilta. Mukana olevien esitys juoksulajeista oli 100, 200, 300, 400 aj ja 800 metriä.

Kolmantena asiana oli voimistelijoiden huhtikuun kilpailut Ouluhallilla, ja miten ne vaikuttavat yu-alueisiin ja harjoitteluun yu-alueilla. Permanto levitetään korkeushyppypatjojen eteen ja hyppy paikka rakennetaan juoksuratojen viereen. Kisasuoritukset kuvataan, koska tuomarit ovat Vaasassa, ja samaan aikaan ei saa juosta radalla.

Toinen valmentaja palaveri pidettiin ma 15.3.2021 klo 20-21, aloitusteemana viestijuoksu harjoittelu 2021.
Paikalla: Eetu Rantala, Eila Maunu, Enna Hassinen, Jessika Raudaskoski, Jouko Hassi, Kalevi Tervo, Jukka Latva-Rasku, Jukka Sihvonen, Pertti Purola, Hanna Uusitalo, Sini Oikarinen, Harri Heikkilä

Viestiharjoittelusuunnitelma löytyy liitteenä.
Laadittua esitystä pidettiin hyvänä ja se hyväksyttiin.
Täydennettiin esitykseen apuvalmentajia T15 ikäluokalle Eila Maunulle: Sini Oikarinen, Jessika Raudaskoski, Jouko Hassi (päivitetty liitteeseen)

Enna Hassinen Opinnäytetyö: 13-16 vuotiaiden pikajuoksijoiden nilkan ja jalkaterän rasitusvammojen ennaltaehkäisy. Enna kyseli millaista oheisharjoittelua valmentajat tekevät.
Eetu Rantala: Peruskuntokaudella oheisharjoittelua eniten: voimaharjoittelu, liikkuvuus, peruskestävyys. Loikka- ja iskuttavuusharjoitukset pehmeällä alustalla. Kuminauhajumppaa.
Eila Maunu: käyttänyt jalkajumppaa jalkaterille. Avojaloin kävely hiekkakasassa ja nurmella juokseminen.
Pertti Purola: syksyllä mahdollisimman myöhään juostaan pehmeällä alustalla ja hiekalla. Kuminauhajumppaa. Ilman kenkiä juokseminen auttaa luontaisen juoksuasennon löytämisessä. Pertti käyttänyt fysioterapeutti Maarit Sihvosen asiantuntemusta ja piti tärkeänä keskustelua urheiljoiden kanssa.

Todettiin, että urheilijan ja valmentajan välinen luottamuksellinen suhde avainasemassa, että uskalletaan kertoa pienistäkin tuntemuksista, mikä auttaa mahdollisiin ongelmiin puuttumiseen ajoissa.

Ensimmäinen valmentajien teams-palaveri pidettiin maanantaina 1.3.2021 klo 20.00–21.00
Mukana 8 valmentajaa; Krista Sjögren, Jessika Raudaskoski, Enna Hassinen, Hanna Uusitalo, Heikki Aura, Pertti Purola, Jouko Hassi, Eila Maunu ja Heikki Kukkonen.

Jatkossa muistutus sähköpostia tai whattsapp viestiä palaveri päivän aamulla tai edellisenä päivänä valmentajille. Kaikille ei luonnollisesti kaikki illat sovi, mutta ainakin olisi huomioitu.
Ensimmäisen palaverin teemana oli tutustuminen ja esittää teemoja tuleville palavereille.
- Ennen lähdettiin kilpailuihin rennommin kuin mitä tämän päivän urheilijoilla on tapana. Tulosta mietitään ennen kilpailuja liikaa, ja ollaan epävarmoja itsestään. Miten saamme pyrintöläiset iloitsemaan ja innostumaan kilpailemisesta laajemmin?
- Tarjotaan mahdollisuuksia kilpailla laajemmin. Aikaisemmin kerättiin pisteitä seuralle myös pm-kisoista, ja kilpailtiin välillä itselleen uusissa lajeissa. Nykyään pisteitä kerätään vain SM-kisoista. Onko paikallaan tehdä piirin tasolla uusia pistekilpailuja nuorille ja aikuisille yleisurheilijoille?
- Kauden päättäminen yhteisellä tapahtumalla syksyllä, kun kaikkien kilpailukausi päättyy, esim puulaaki ottelu? Mitä muita yhteisiä tapoja on?
- Aktiivia heittoryhmiä on Oulussa kolme, ja kaikissa on tilaa. Kukkosen Heikki voi opettaa heittämistä, ja vetää harjoituksia muille samaan aikaan Onnin kanssa. Pakisjärven Henry vetää omaa kuulakoulua. Matinollin Jari vetää Pohjoisen Heittäjät ryhmää, ja ryhmässä harjoitellaan kaikkia 4 heittolajia.

Keskustelu ja suunnittelu teemoja voi esittää koko ajan, vaikka Ouluhallilla ja Raatissa harjoitusten aikana.

yt Jouko Hassi